Helg i köket!

Glögg behöver jag när jag ska jobba mycket i köket. Vi har köpt och provat många olika sorter men min favorit detta år är denna äpple-glögg från Kivik.
Foto-J stekte köttbullar i ugnen till helgens julfest. Han har alltid sagt att det är så jobbigt att göra köttbullar men efter söndagens succé måste han definitivt fortsätta med detta.

Denna bild är från förra helgen då vi var på glöggprovning. Såhär fin blev luvan på flaskan.
Igår kväll bakade jag ut knäckebrödsdegen. Tre kakburkar med små knäckebröd som ska serveras på lördagens julfest.
Knäckebröd med surdeg
Dag 1
Tag din surdegskultur på 1 dl från kylen ut till rumstemperatur och fyll på med 3 dl rågmjöl och 3 dl vatten.
Dag 2
Om surdegen bubblar och ser redo ut tar du allt utom 1 dl (som du ställer in i kylen till nästa gång) och häller i en bakbunke. Fyll på med 5 dl vatten och 5 dl rågmjöl. Blanda ordentligt och täck med plast.
Dag 3
I degbunken tillsätter du nu 1/2 msk havssalt, 6-8 dl grahamsmjöl och 1 dl rostade pumpakärnor eller pistagenötter.
Kavla ut degen med slät kavel och kruskavel och ta ut rundlar med kakmått. OBS! Kavla degen väldigt tunn, tunnare än vad du tror att du kan!
Lägg rundlarna på bakplåt med papper. Jag gräddar mina i 200° varmluft ca 17 minuter beroende på var plåten är i ugnen.
oj,vad mycket gott!
SvaraRaderaOj, sicken tur att man är bjuden på festen!!! :)
SvaraRadera/Johanna
Får väl bara önska smaklig spis!
SvaraRadera