Ingen snabb kaka!
Efter en dag i trädgården behövs något gott till kaffet. Receptet till denna kaka hittade jag och mor i Hälsokokboken. Den tog lång tid att göra. 300 g mandel skulle skållas och malas i handkvarn, det finns mest gamla verktyg på vårt lantställe. 4 ägg vispades samman med rårörsocker tills det blev nästan vitt. I mandelmjölet rev jag i skalet från 2 citroner, 1/2 dl olja och lite bakpulver. Till slut blandade jag ihop allt. Jag hällde smeten i en smord form med löstagbar botten och strödde 20 g gojibär på. Kaka gräddades i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Jag kommer ej ihåg hur varm ugnen var och boken är ju kvar hos mor...
Låter som en härlig enerigpåfyllnad!!! (Prövar att skicka kommentaren via jobbet, och det verkar ÄNTLIGEN funka! Hemma går det inte alls, konstigt nog...)
SvaraRaderaKram Johanna
Kakan var jättegod! Det finns några bitar kvar i frysen på landet tills nästa gång. 150 grader varmt var det i ugnen.
SvaraRaderaVilken fin kaka, den ser riktigt smarrig ut. Och vilken fin dukning!
SvaraRaderaNu sitter grannen Boa och jag och tittar...
SvaraRadera