Jag skriver om hemmagjorda ting i form av deg, garn, tyg, mat,  frukt och bär. 

söndag 29 augusti 2010


FEST!!

Nåja, en ganska spontan sammankomnst blev till en trevlig kväll med fördrink, Östgötska kräftor, Västerbottenpaj, Pastasallad och en fantastisk god svartvinbärspaj till efterrätt. 

Kir i glaset: 1/5 Creme de cassis och 4/5 mousserande vitt vin och 1-2 isbitar.

Mums!

Västerbottenpaj
Pajskal:
100 g smör
150 g vetemjöl
1 ägg

Fyllning:
1 ägg
1 äggula
2 dl grädde
vitpeppar
300 g riven västerbottenost

Förgrädda pajskal i 200°. Vispa ihop äggstanning. 
Lägg osten i det förgräddade pajskalet och fyll sen på med äggstanningen. 
Grädda i 150° 30-40 minuter.


Magdas svartvinbärspaj.

3 kommentarer:

  1. Fina svenska, ser jag. Tänkte köpa Hjälmargös till äppelfesten, låter det bra?

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott!
    Hoppas du njuter av morötter, rödbetor och palsternackor. /Marty

    SvaraRadera