Jag skriver om hemmagjorda ting i form av deg, garn, tyg, mat,  frukt och bär. 

torsdag 1 juli 2010



Ny tidning!

Hurra, jag har fått ett års prenumeration på tidningen Baka av de två vid sjön Lusten. Jag har bakat två recept ur tidningen, italienska skorpor och Honungsbrödet. Honungsbrödet tror jag kommer från någon deltagare i mack-SM. Det brödet blev väldigt gott! Läs mer om mack-SM´s finalister och deras mackor på mack-sm.se.

Honungsbröden blev som små avlånga lite tjockare tekakor. Jag följde receptet på SM-mackan och fyllde bröden med västerbottenost, två skivor rökt bog, sockerärtor, ruccolasallad och en mixad dressing gjord på vitvinsvinäger, majsolja, tranbär (det skulle vara lingon men dom var slut i våran frys), råsocker och lite salt och lite peppar. Precis innan servering stoppade jag in några rotfruktschips. Mackorna serverades till en quinoa-sallad med chevreost, vattenmelon, torkade aprikoser och en dressing i. Till efterrätt serverades kaffe och mandelskorpor. Jag överraskade foto-J med denna picknick på lunchen och det blev väldigt lyckat!