Jag skriver om hemmagjorda ting i form av deg, garn, tyg, mat,  frukt och bär. 

måndag 24 februari 2014



Klädbyte!


Dotterns kompis hade fått en jättefin brun plysch-klänning som inte passade henne i färgerna. Som tur var tyckte mamman i familjen att den skulle passa på lilla T. Som tack sydde jag två linnen till kompisen. Jag fick välja länge bland tygerna tills jag hittade den perfekta färgkombinationen. Ett rosa-rött linne med limegrön kant och det blågula linnet som passade väldigt bra under OS-veckorna. Två coola linnen till en väldigt cool tjej!





måndag 17 februari 2014

Lucia-outfit!

Oj, oj, oj, vad jag är seg och sen med inläggen nu... Här är i alla fall några bilder på dotterns kläder som hon hade på luciafirandet på dagis.


En fredag i höstas var jag på Ohlsons och valde tyger till luciakläder. Jag ville sy något juligt med lite modernare inslag. En röd plysch-klänning och ett par matchande byxor i ett stjärntyg. Ur byxtyget klippte jag också en stjärna och sydde fast på klänningen. Applikation, något som jag aldrig tänkt göra för det verkar så bökigt. Det var lite bökigt men nu har jag gjort det flera gånger och det blir ju så fint! 


Samma dag som jag köpte tyget fick jag veta att på dotterns dagis har dom luciatåget utomhus! 
Ja, ja, hon har i alla fall använt kläderna mycket under julen och även efter det. 
Hon tycker att dom är väldigt mjuka och sköna.
Jag stickade även ett par raggsockor i Drops Fabel. Bra med ett par tunna raggsockor som går i de flesta  vinterskorna.


Inspiration till kläderna fick jag från Alfies lussedräkt, även om den inte alls var lik.