Jag skriver om hemmagjorda ting i form av deg, garn, tyg, mat,  frukt och bär. 

onsdag 30 september 2009

Promenad i Örebro


Har du sett vilka fina konstverk! Någon har verkligen ansträngt sig för att förgylla en liten park i en stadsdel i Örebro. Vi råkade gå igenom denna park under en promenad våren 2008 och som vanligt hade min sambo med sig kameran, vilken tur! Jag blir verkligen inspirerad, vad kan man inte sticka eller virka?
Det kommer fler bilder från parken i Örebro. 

söndag 27 september 2009


Sockor till nyfödd

Dessa sockor trodde jag skulle vara snabba att sticka. Tyvärr fick jag börja om fem gånger innan jag förstod att det stod fel i beskrivningen. Mönstret kommer från tidningen Kreativ stickning. Nu är frågan, vågar jag sticka något mer ur tidningen jag köpte?

söndag 20 september 2009

Mönstret till denna tröja hittade jag bland mormors gamla stick- och virkbeskrivningar. Jag har stickat allt i ett stycke, började längst ut på ärmen, stickade fram- och bakstycke en bit, la framstycket på säkerhetsnål och stickade bakstycket, la bakstycket på nål och stickade framstycket, stickade ihop både fram och bakstycke och till sist den andra ärmen. 
Ärmarna mäter 17 cm längst ut, 21 cm längst in och är 21 cm långa. Bak- och framstycket mäter 55 cm på längden och är 24 cm brett. 
Maska av för halsringning och för sprundet där fram som är ca 20-25 maskor långt. På mönstret står det att den passar till en 1-åring men jag tror att S, som fick denna tröja, var lite yngre.

onsdag 16 september 2009

Till liten flicka, vad ska jag göra, 
virka och sticka, nu armar så möra.
Först en randig tröja,
tål kräk och annan sörja
av restgarnet en mössa blev
hamnar säkert lätt på snè.

tisdag 15 september 2009

Den här fina mössan blev det av Eskimo-garnet inhandlat på Garnverket. Det är ett Drops-mönster med virkad topp och resårstickning på rundsticka. Du kan även fodra den med fleece på den orangea kanten så blir den lite tätare runt öronen.

torsdag 10 september 2009

by Marty

by Marty har äntligen startats! Här kommer jag visa egengjorda verk i olika former av garn, deg och kanske även av noter. Välkommen till min blogg!